Genel Duyurular
25.01.2021

EK SINAV (BİTİRME-TEK DERS) NOT YÜKSELTME SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

EK SINAV (BİTİRME-TEK DERS) NOT YÜKSELTME SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Dikkatine,
Not Yükseltme ve Ek Sınav Hakkında 

Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 48. Maddesi 1. Fıkrası’sına göre mezuniyet için gerekli bütün derslerden başarılı oldukları halde genel not ortalaması 2,00’ın altında olan öğrencilere, bitirme projesi, stüdyo, staj ve benzeri uzun dönemli proje çalışması içeren dersler dışında, DD, DC veya CC notu aldıkları dersten/derslerden, bulundukları yarıyıl veya yaz öğretimi dönem sonu notlarının ilanından itibaren beş gün içerisinde bağlı bulundukları fakülteye/meslek yüksekokuluna başvuruda bulunmak şartıyla, ilgili yönetim kurulu kararı ile on beş gün içerisinde kullanılmak üzere NOT YÜKSELTMEK için MYO’ya dilekçe ile başvuruda bulunmak şartıyla ders başı 750,00 TL ödeyerek Ek Sınav hakkı kazanır.

Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 48 Maddesi 2. Fıkrası Mezuniyet için gerekli bütün dersleri alarak, bitirme projesi, stüdyo, staj ve benzeri uzun dönemli proje çalışması içeren dersler dışında, not ortalamalarına katılan en çok iki dersten FF notuyla başarısız olan öğrencilere, bulundukları yarıyıl veya yaz öğretimi dönem sonu notlarının ilanından itibaren beş gün içerisinde bağlı bulundukları fakülteye/meslek yüksekokuluna başvuruda dilekçe ile bulunmak şartıyla, ilgili yönetim kurulu kararı ile on beş gün içerisinde kullanılmak üzere EK SINAV Ek Sınav hakkı tanınır.( Sınav ücreti ders başına 750TL.dir)

SINAV TAKVİMİ

Başvuru Tarihi: 01.02.2021 -05.02.2021

Sınav Tarihi:11-12.02.2021 Saat: 10.00-12.00

Sınav online yapılacaktır.

 

Not: Dilekçe ile başvuru yapılıp, ücretin yatırıldığı dekont ile birlikte nozturk@thk.edu.tr mail adresine göndermeniz gerekmektedir. Dilekçenizi fotoğraf (JPEG) veya PDF formatında imzalı bir şekilde göndermeniz halinde işlem yapılacaktır.

 

Hesap bilgileri aşağıdaki gibidir.
Denizbank
İban No: TR32 0013 4000 0050 6766 5000 07 

Öğrencinin Adı-Soyadı, Okul No ve Ek sınav ücreti açıklaması ile yatırması gerekmektedir.