Genel Duyurular
02.09.2021

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı YKS ile Üniversitemizi Kazanan Öğrencilerin Dikkatine

Sevgili Öğrencilerimiz;

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne kayıt hakkı kazandınız. Sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz. Kesin kayıt sırasında ve sonrasında sizlere yardımcı olacak işlemler aşağıda adım adım sıraladık, tüm altyapımız, akademik ve idari personelimizle sizleri aramızda görmek isteriz.

KAYIT İŞLEMLERİ

Türk Hava Kurumu Üniversitesine kayıtlar E-Kayıt ve Yüz Yüze Kayıt şeklinde yapılabilecektir.

1.ELEKTRONİK KAYIT (04-08 Eylül 2021)

Kayıt işleminizi, e-Devlet Şifreniz ile 04 Eylül – 08 Eylül 2021 23:59 tarihleri arasında https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresi üzerinden yapabilirsiniz. Elektronik kayıtlara ilişkin detaylı açıklamaları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversite E-Kayıt Kullanım Kılavuzu‘nda bulabilirsiniz.

Elektronik kayıt yapan öğrencilerin Üniversitemize gelmelerine ve herhangi bir belge teslim etmelerine gerek yoktur. (5. madde de belirtilen Taahhütname ve Açık Rıza Metni belgelerinin ilerleyen tarihlerde Öğrenci İşleri Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir. İlgili tarihlere ilişkin duyuru daha sonra yapılacaktır.)

Ancak özel şart (Sağlık Raporu) aranan aşağıdaki programlarımız E-Kayıt kapsamı dışındadır. Bu programlarda Sağlık Raporunun orijinalinin elden teslimi gerektiğinden dolayı kayıt işlemleri yüz yüze yapılacaktır.

Özel Şart Aranan Programlar

Pilotaj (Lisans) -Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almak.

-Pilot olmasına engel Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak

 Havacılık Yönetimi (Lisans)

-Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs).

-Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (Ön Lisans) -Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak. (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs.)

-Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak,

Uçak Teknolojisi (Ön Lisans)

-Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs.)

-Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak,

 Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı (Ön Lisans) -Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almak.

-Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı Bulunmamak

-Bayan adaylar: 160-180 cm boy aralığında olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır),

-Erkek adaylar: 170-190 cm boy aralığında olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır),

-Kabin memuru üniforması giydiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak,

   

2. YÜZ YÜZE KAYIT (06-10 Eylül 2021)

Üniversitemize yerleşen öğrencilerin gerekli belgelerle birlikte 06 – 10 Eylül 2021 tarihleri arasında şahsen veya vekillerinin noter tasdikli vekâletname ile gelip kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Elektronik kayıt yaptıramayan öğrenciler, kayıt için gerekli belgeleri tamamlayarak 06 Eylül – 10 Eylül 2021 tarihlerinde 09:00 ile 17:00 saatleri arasında, Etimesgut Merkez Yerleşkesi ve İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulunda bulunan kayıt bürolarına gelerek kayıt işlemlerini yapabilirler.

KAYIT İÇİN GETİRİLMESİ GEREKLİ BELGELER:

  1. YKS Yerleştirme Belgesi (İnternet Çıktısı),
  2. Lise Diplomasının veya Lise Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı,
  3. Nüfus Cüzdanı (Ön-Arka Fotokopisi),
  4. 12 Adet Fotoğraf (4.5 x 6 Ebadında Renkli Fotoğraf),
  5. 2001 Doğumlu ve daha büyük öğrenciler için Askerlik Şubesinden Alınacak ‘Üniversiteye kayıt olmasında askerlikçe bir sakınca olmadığına dair ’ belge,
  6. Eğitim ücretinin ilk yarısının yatırılmış olduğunu gösterir banka dekontu,
  7. Eksiksiz doldurulmuş Ön Kayıt Formu (İnternet Çıktısı),

Aşağıdaki link üzerinden Ön Kayıt Formuna ulaşabilirsiniz. Eksiksiz doldurularak Kaydet dedikten sonra çıktı alabilirsiniz. Alınan Belge üzerine tarih imza kısmı doldurulmalıdır.     https://sis.thk.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_Kayit_op.aspx

Aşağıda yer alan Açık Rıza Metni ve Taahhütname formlarının eksiksiz şekilde doldurulup tarafımıza ıslak imza ile teslim edilmesi gerekmektedir.

3. ÖDEMELER

Öğretim ücreti iki eşit taksit halinde alınmakta olup, birinci taksit Üniversitemize ilk kayıt sırasında, ikinci taksit ise bahar yarıyılı ders kayıt döneminde yatırılmaktadır.

Öğrencilerimiz öğretim ücretlerini, Türkiye’nin her yerinden Denizbank’ın herhangi bir şubesine giderek Türk Hava Kurumu Üniversitesi,

Türk uyruklu öğrenciler için            : TR32 0013 4000 0050 6766 5000 07,

Yabancı uyruklu öğrenciler için       : TR16 0013 4000 0050 6766 5000 04,

nolu IBAN numaralarına yatırabileceklerdir.

Banka dekontlarında, açıklama kısmına T.C Kimlik Numarası, Ad ve Soyadınızın bulunmasına dikkat ediniz.

2021 – 2022 eğitim-öğretim yılı ücretleri için tıklayınız.

4. ADRESLER

Etimesgut Merkez Yerleşkesi   : Bahçekapı, Okul Sk. No:11, 06790 Etimesgut/ANKARA

İzmir Selçuk Yerleşkesi             : Atatürk Mah. Kızılay Cd. No:15 Selçuk/İZMİR

5. TAAHHÜTNAME ve AÇIK RIZA METNİ

Açık Rıza metnine ulaşmak için tıklayınız.

Taahhütname metnine ulaşmak için tıklayınız.

6. UYARILAR

Üniversitemize kayıt hakkı kazanan ancak kayıt tarihi itibariyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan (bütünleme veya tek ders sınavına girecek) adaylar, sistemde mezuniyetleri görünmeyeceği için elektronik kayıt yaptıramazlar.

Bu adayların, okullarından alacakları; durumlarını gösterir resmi belge aslı ve nüfus cüzdanları ile 06 – 10 Eylül 2021 tarihleri arasında,09:00 ile 17:00 saatleri arasında Üniversitemize müracaat ederek geçici kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Bu durumda olan ve geçici kayıtlarını yaptıran öğrencilerin, mezun olduklarına dair belgeyi 31 Aralık 2021 tarihine kadar Üniversitemize getirerek asıl kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. 31 Aralık 2021 tarihine kadar belgelerini teslim etmeyen adayların geçici kayıtları silinecek ve öğrencilikleri sonlandırılacaktır.

7. BİLGİLENDİRME

Kayıt işleminizi yaptırdıktan sonra, T.C. Kimlik Numaranız ile birlikte https://sis.thk.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx adresinden öğrenci numaranızı öğrenebilir, Öğrenci Bilgi Sistemi https://sis.thk.edu.tr/oibs/ogrenci/  şifreniz mail adresinize gönderilecektir.